Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Woonzorgboerderij
A wonderful place for a wonderful life!

De woonzorgboerderij is gesitueerd tussen de historiche dorpskern aldeneik en de waterplassen, ontstaan door grindontginning. Het is een landelijk gebied gelegen tussen wonen en natuur. De verschillende waterstanden van de Maas worden momenteel opgevangen door een dijk. Het is deze waterkering die opengetrokken wordt naar de woonzorgboerderij. De natuurlijke waterstanden gaan op deze manier deel uitmaken van de beleving van het project.

Het project bestaat uit vier afzonderlijke volumes. Deze fragmentering staat garant voor transparantie en openheid naar het water. De boerderij met stallen wordt omgeven door een gebouw met 16 serviceflats, waaronder een over- dekte ontspanningsruimte is gecreëerd. Onder het volume met de vier groeps- woningen, met telkens zes kamers, is een zorgcentrum voorzien. Deze is met een overdekte passerelle verbonden aan het centrale gebouw.

De woonzorgboerderij richt zich op actieve ouderen en lichtdementerende ouderen die zich prettig voelen bij het boeren- of buitenleven. een optimistisch gebouw, dat niet meteen de associatie oproept met ziekte of ouderdom. een site die volledig opgaat in het maaslandschap waar zowel cultuur, ontspanning, zorg, natuur, stadsgevoel en recreatie aanwezig zijn.

2011